Svenskt Kosttillskott

SvensktKosttillskott.se är Nordens ledande återförsäljare av kosttillskott och träningstillbehör. Företaget startades 2005, och det hela började faktiskt i en lada ute på landet. Morgan Norrestam, som jobbade som tränare inom elitgymnastik hade några år tidigare upptäckt att kosttillskott kunde ha stor betydelse för elitidrottares prestationer och började planera för att starta ett företag. Den atlet som Morgan tränade fick kosttillskott som kreatin, protein, vitaminer och mineraler som ett komplement till kosten, och resultatet var slående. Morgan fortsatte att undersöka sambandet mellan kosttillskott och prestationer och blev allt mer stärkt i sin övertygelse om kosttillskottens betydelse. Planeringen tog fart och 2005 levererades de första beställningarna från den gamla ladan. Samma år började också den första egna produkten, 100 % Creatine, att säljas.

Utvecklingen har sedan gått framåt i rask takt. 2007 anställdes den första personen som inte tillhörde familjen och samma år flyttade företaget ur ladan till nya lokaler i Bolinder Strand i Järfälla. Från att ha varit ett enmansföretag med 40 produkter i sortimentet har Svenskt Kosttillskott vuxit till att idag vara ett aktiebolag med ett sortiment som innehåller mer än 7000 produkter och över 30 anställda. Företagets målsättning och grundidé, att leverera kvalitativa kosttillskott som ger resultat, har dock inte förändrats.

År 2005 skickades 850 beställningar ut från Svenskt Kosttillskott. Idag skickas över en miljon orders ut och man har en halv miljon nöjda kunder. Man har haft en egen produktserie ända sedan starten, där 100 % Creatine alltså var den första produkten. Svenskt Kosttillskott var faktiskt en av de första svenska nätbutikerna för kosttillskott. 2010 blev man aktiebolag och året innan startades dotterbolaget Svensk Hälsokost AB. Idag har man även vuxit ur lokalerna i Järfälla och verksamheten finns nu i nya, stora lokaler i Brunna, Kungsängen.

Svenskt Kosttillskott ställer hårda krav på såväl sina egna produkter som på leverantörer och samarbetspartners. I sitt sortiment har man mer än 7000 unika produkter som alla noggrant har valts ut. Man sätter kunden i fokus och har därför en kundtjänst med hög tillgänglighet. Det är också lätt att få kontakt med företaget på sociala medier och via hemsidan.

Hos Svenskt Kosttillskott finns en kundklubb och som medlem får du poäng på allt du köper, och du får också ta del av fina erbjudanden.

Det finns många anledningar att välja att handla hos Svenskt Kosttillskott. Man är inte bara marknadsledande inom kosttillskott med kunnig personal där man hittar både näringsfysiologer, medicinkunniga och personer med ett förflutet som elitidrottare eller tränare.  Svenskt Kosttillskott betyder också:

 •        Låga priser
 •        Snabba leveranser
 •        Hög kvalitet
 •        Stort utbud
 •        Fri frakt om du handlar för mer än 100 kr
 •        Fri faktura
 •        Fria returer
 •        Bred kunskap
 •        10 års erfarenhet
 •        Över en halv miljon nöjda kunder

Trots höga kvalitetskrav håller man låga priser eftersom det är en del av hela företagsidén. Man säljer helt enkelt bara högkvalitativa och prisvärda produkter. Varorna skickas ofta samma dag eller senast nästkommande vardag. Beställer du före klockan 14.00 skickas din försändelse ut samma dag. Du kan alltså räkna med att ha dina produkter inom 1 till 2 dagar. Beställer du för mer än 100 kr bjuder Svenskt Kosttillskott på frakten. Eftersom man vill ha nöjda kunder erbjuder man också både fria returer och fri faktura. Det betyder att du kan få hem dian produkter och testa dem i lugn och ro. Om du vill returnera något kan du göra det kostnadsfritt.

Att handla på nätet är för många enda utvägen om man vill ha tillgång till ett stort utbud. Det gäller för i stort sett alla produkter, men kanske i ännu högre grad när det handlar om kosttillskott. Svenskt kosttillskott säljer enbart via nätet, men för den som inte har en e-postadress finns möjligheten att beställa varorna via telefon.

Många är lite oroliga till att handla online, oftast beroende på att man inte känner sig trygg med betalningar via nätet. Handlar du hos Svenskt kosttillskott har du många valmöjligheter och kan välja det betalningsalternativ som passar dig bäst. Man samarbetar med Klarna, och när du gör en beställning kommer den automatiskt att bli en fakturabeställning eftersom det är ett förval. Men, du kan enkelt byta betalsätt. Vill du betala mot postförskott och lösa ut ditt paket på postens utlämningsställe byter du betalsätt innan du slutför köpet. För övriga alternativ gör du bytet efter att du har bekräftat köpet. Hos Svenskt kosttillskott kan du betala på följande sätt:

 •        Postförskott
 •        Direktbetalning
 •        Kortbetalning
 •        Faktura
 •        Delbetalning

Faktura och delbetalning sker genom samarbetspartnern Klarna, som också har Klarna Direkt som betalas via Mobilt Bank-ID. Klarna tillhandahåller också tjänsten One Klick på ”Mina sidor” där du kan betala alla dina Klarna fakturor. Gillar du inte att betala med kort över nätet har du alltså massor av alternativ, där de flesta kan betalas som vanliga räkningar i internetbanken, eller med nyare, smidiga och säkra tjänster.

Svenskt Kosttillskott har ett mycket stort utbud. Produkterna presenteras överskådligt under sju olika kategorier:

 •        Nyheter
 •        Muskelbyggande och prestation
 •        Viktminskning och fettförbränning
 •        Kondition och uthållighet
 •        Hälsa och livsmedel
 •        Träningskläder och tillbehör
 •        Kroppsvård och skönhet

Här kan du också hitta en rad kampanjer med bland annat Veckans Deal, klädrea för henne och honom och lagerrensning. På hemsidan presenteras också en mängd artiklar som hjälper dig att hålla dig uppdaterad om både träning, hälsa och kosttillskott. Man ger dig också massor av recept, både för matlådor så att du enkelt kan laga bra och näringsriktig mat för hela veckan, och för enstaka rätter, smoothies och annat gott och nyttigt.

Som medlem i kundklubben får du alltså poäng på allt du köper, och en rad förmåner. Medlemskapet är gratis. Poängen du får samlas ihop årsvis, och kan sedan lösas in mot, till exempel, presentkort eller attraktiva erbjudanden i poängbutiken. För varje krona du handlar för klättrar du automatiskt uppåt i ersättningsnivåerna brons, silver, guld och platina. När du når platinanivån får du fri frakt oavsett ordervärde och du får smakgaranti på alla produkter. Som platinamedlem får du gratisprover vid exempelvis produktlanseringar och kanske det bästa av allt du får fem poäng för varje krona du handlar för.