Märkeskläder REA

De flesta upptäcker nog, om man räknar ihop sina kostnader, att klädkontot tar en stor del av pengarna. Även om man inte har garderoben proppfull och bara köper kläder när man tycker att man behöver, drar kontot för kläder snabbt iväg. Förhållningssättet till kläder är väldigt olika från person till person. En del gillar att shoppa kläder ofta, och vill ha möjlighet att variera sin klädsel i all oändlighet, medan andra nöjer sig med att ha en bra basgarderob och lägga till udda plagg för att kunna variera sig. Men, klädkontot kan lätt bli lika stort ändå. För om man vill ha en bra basgarderob satsar mana förmodligen på märkeskläder, och dessa är sällan billiga.

För att få så mycket som möjligt för pengarna är det förstås bra om man kan handla sina märkeskläder på rea. I städerna, och vissa gallerior, hittar man gott om butiker som för kläder av olika kända varumärken. Och här kan man ofta köpa märkeskläder till reapris. De flesta butiker, oavsett vilka produkter man säljer, brukar ha rea för att sälja ut en del av det gamla sortimentet när det är dags att ge plats för nyheter. När det gäller märkeskläder och kläder i allmänhet har man därför ofta rea på sommarkläder i slutet av sommaren, och på vinterkläder när våren står för dörren. Det kan kanske kännas lite bakvänt att köpa en vinterjacka när det är dags att plocka fram vår-garderoben, men det är så det fungerar. Vill man handla märkeskläder riktigt billigt får man tänka framåt och köpa kläder för nästa säsong. För det är på våren butikerna måste ha plats för alla nya sommarkläder och då säljer man ut vinterns kollektion.


kidsbrandstoreBarnkläder & ungdomskläder
KidsBrandStore är en av Nordens största webbutiker med försäljning av kvalitetskläder, skor och accessoarer för barn och ungdomar (8-16 år). Här handlar du märkeskläder från flera av världens ledande varumärken bland andra Ralph Lauren, Gant, Tommy Hilfiger, Peak Performance och Lyle & Scott. Klicka här för att komma till aktuell REA hos KidsBrandStore.


Nu har vi ju också en annan marknad att köpa märkeskläder, nämligen på internet. Här finns ett enormt utbud av märkeskläder, och man behöver inte ta sig ut på stan för att leta reda på de speciella märkesbutikerna. Att handla på nätet innebär allra störst fördel för alla som inte har städernas utbud och gallerior på gångavstånd. För många som bor på landsbygden i vårt avlånga land, är nätet det enda sättet att snabbt kunna få tag på de senaste trenderna. För dem är e-handeln rena guldgruvan, men det finns faktiskt fördelar för alla att handla online. Den viktigaste aspekten är kanske att alla får tillgång till ett större utbud och att det inte spelar någon roll vem man är eller var man bor. Men det är också en stor fördel att kunna handla när man vill, oavsett veckodag eller klockslag. På nätet är det öppet dygnet runt, vilket är extra värdefullt för alla som jobbar på obekväma tider och inte alltid har möjlighet att handla på vanliga butikstider. Och så har vi det här med priset. Nästan oavsett vilka produkter du handlar, så kan du få dem till lägre priser på nätet. Det beror i första hand på att de företag som driver webbshop inte behöver betala dyrt för butikslokal, och man har heller inte lika höga kostnader för lagerföring som de fysiska butikerna har. Ofta har man heller inte lika många anställda, att betala lön till. Och eftersom man har betydligt lägre kostnader än de vanliga butikerna kan de alltså hålla lägre priser. Så om du ska köpa märkeskläder och vill hitta dem till låga priser är det på nätet du ska titta. Och precis som i de vanliga butikerna har man förstås också rea på märkeskläder på nätet.

Märkeskläder rea

Du kan både hitta specialiserade butiker för vissa märken, och outlets för en mängd olika varumärken. Eftersom du har alla samlade på ett ställe går det också lätt att jämföra priser för att få kläderna till absolut lägsta pris. Det finns till och med speciella jämförelsesajter som hjälper till att ta fram bästa pris på en vara. På dessa sajter kan man också ofta hitta recensioner och omdömen om enskilda nätbutiker vilket kan vara bra att ha om du tänker handla från en webbshop du inte är kund hos sen tidigare.

Även om utbudet på nätet är enormt och det är här man kan göra de bästa fynden när man handlar märkeskläder på rea finns det fortfarande några som tycker att det är svårt att handla kläder på nätet. Man kan, av naturliga skäl, inte prova kläderna först och riskerar att få kläder som inte passar. Men, de allra flesta nätbutiker som säljer märkeskläder har utförliga måttabeller där du kan få fram rätt storlek genom att jämföra med dina mått. Titta också på villkoren innan du beställer så att du vet hur du sak gå till väga om du behöver returnera en vara. För du har precis samma rättigheter när du handlar på nätet som när du köper något på plats i en butik. Du har 14 dagars ångerrätt från det att du mottagit varan, och du ska naturligtvis också ha rätt att skicka tillbaka varan, och byta, om den inte passar. Men, eftersom olika butiker hanterar returer och reklamationer på olika sätt kan det vara bra att läsa villkoren före beställning.

Många oroar sig också för betalningen när man handlar märkeskläder eller annat på nätet. Men, det finns egentligen inget att oroa sig för bara man ser till att handla av seriösa säljare. Vi har ju faktiskt redan handlat kläder på distans i många årtionden. De flesta har nog köpt kläder, och kanske andra varor, från något av våra stora postorderföretag. Och det är egentligen ingen större skillnad mot att handla på nätet. Många av webbutikerna erbjuder flera olika betalningsalternativ, så att man kan välja ett sätt som man känner sig trygg med. Du kan, till exempel, handla på faktura, eller delbetala, och då betalar du som vanligt i din internetbank. Säkra kortbetalningar erbjuds i de flesta nätbutiker och i många fall har du också möjlighet att göra en direktbetalning via internetbanken. Och det finns också många som skickar kläderna mot postförskott så att du får lösa ut ditt paket på närmaste utlämningsställe. Precis som när du handlar från de vanliga postorderföretagen.