Leksaker REA

Har du barn har du säkert märkt att leksakskontot har en tendens att bli ganska högt. Barn ska givetvis ha bra leksaker för att stimuleras till lek och utveckling. Barn måste också få presenter och julklappar och de mest uppskattade paketen innehåller alltid leksaker. Om barnet själv får bestämma ligger det helst leksaker i alla paket. Så att det blir ganska höga kostnader för leksaker i en barnfamilj är egentligen helt naturligt. Tyvärr är det inte alltid lika självklart att pengarna flyter in i tillräcklig takt. Och då är lösningen förstås att försöka hålla nere kostnaderna så mycket det går. Det bästa sättet att hålla nere kostnaderna är att försöka handla så mycket som möjligt av leksakerna på rea, då priserna är nedsatta. På rea kanske du bara behöver betala halva ordinarie priset, så det kan finnas mycket pengar att tjäna, eller spara, på att handla på rea istället för till ordinarie pris. Om du inte måste ha en speciell leksak vid en viss tidpunkt är det alltså klokt att vänta till nästa reatillfälle för att, förhoppningsvis, få leksaken till ett betydligt lägre pris.

Det finns flera stora reatillfällen under året. Oftast handlar det om att sälja ut en del av sortimentet till lägre pris, för att bereda plats för de nyheter som kommer in. Oftast förknippar vi detta förfarande med klädbranschen, som ska in med nya kollektioner varje säsong. Men, det kommer också ständigt nya leksaker, och för att kunna bjuda kunderna på ett så brett och varierat utbud som möjligt måste också leksakshandeln förnya sig med jämna mellanrum. Även om rean på leksaker inte nödvändigtvis måste komma vid vissa årstider brukar de stora realisationerna, av tradition, följa ungefär samma schema som andra butiker. Sommarrea, mellandagsrea, vinterrea, ja det finns en hel del reatillfällen utspridda över året. De senaste åren har den svenska handeln också börjat införa de stora amerikanska readagarna Black Friday och Cyber Monday. I USA är detta de två största readagarna på året. Så långt har vi ännu inte kommit i Sverige, men med tanke på att Black Friday för bara fem år sedan inte ens existerade i vårt land, kan man nog säga att etableringen gått mycket snabbt. Senaste Black Friday var det ett stort antal butiker som hade stor rea och massor av kunder som pasade på att fynda, och även på Cyber Monday, som är näthandelns motsvarighet till Black Friday, slogs köprekordet med råge. Ska du köpa leksaker på rea kan det vara en god idé att hålla ett öga på leksakshandeln dessa dagar.

Köp leksaker på REA

För att du ska få ut mesta möjliga av rean är det bra att lägga upp en strategi innan du beger dig ut på rea. Rea betyder ju köpfest för många. Kul men också förknippat med den del risker. Den största risken är förstås att du köper mycket mer än du tänkt, och därför inte alls får ner det totala leksakskontot trots att du handlar leksakerna på rea. Om det är möjligt så gör upp en lista över de leksaker du tänker köpa, och håll dig till denna även om det är lätt att lockas av andra fina erbjudanden. Men, det finns å andra sidan också skäl att ta tillfället i akt och köpa på sig ett litet lager av billiga leksaker när man kan. Om barnen själv får bestämma ligger det ju en leksak i varje paket, och om du köper på dig några extra leksaker till låga priser har du presenter för många kommande födelsedagskalas. Både till egna barn och andras, som självklart blir lika glada för paketen de.

Leksaker kan du köpa i både fysiska butiker och på nätet. Det finns många välsorterade leksaksaffärer och man kan gå i timmar och bara titta på alla roliga, tuffa och läckra saker som finns för små människor. Det allra största utbudet hittar du på nätet, och här finner du nog oftast också de lägsta priserna. Eftersom en nätbutik inte har höga lokal- och lagerkostnader kan man sälja varorna billigare, och det kan därför löna sig att köpa online även om du går till en vanlig butik för att titta. Att handla leksaker på rea online är betydligt lättare än att som småbarnsförälder försöka ta sig igenom hela sortimentet i en butik full av folk. Handlar du via nätet kan du sitta, i lugn och ro, hemma i soffan och göra dina beställningar. Här behöver du inte ta hänsyn till vare sig öppettider eller köer. Och du kan spara mycket pengar genom att jämföra priser och handla där du får det bästa priset. Vill du göra det enkelt för dig kan du ta hjälp av någon av de jämförelsesajter som finns. Då skriver du bara in vilken leksak det gäller. Sedan tar man fram en lista över de bästa priserna, och naturligtvis också över de butiker som säljer leksaken billigast. Om du hittar en billig vara i en butik du inte känner till sen tidigare kan du också hitta både recensioner och omdömen från andra kunder, så att du ser om det är ett seriöst företag.

Att handla leksaker på rea online är varken svårare eller osäkrare än att gå ut på stan och handla. Eftersom du kan handla när det passar dig, och inte ens behöver ta dig utanför hemmet är det ofta ett mycket enklare alternativ. Du kan välja och vraka i lugn och ro, och behöver inte stressa iväg. Därför är det inte heller lika stor risk att köpa saker du inte tänkt. Att handla i en nätbutik går till på ungefär samma sätt som i en fysisk butik. När du hittar något du vill ha lägger du det bara i varukorgen med ett enkelt klick. När korgen är full går du vidare till kassan, också det med ett enkelt klick. I kassan fyller du i dina uppgifter, som namn och adress, väljer hur du vill betala och slutför köpet. Ofta kan du välja om du vill betala direkt, med kort eller internetbank, eller om du vill handla på faktura. Då betalar du först när du fått leksakerna, och du kan betala på vanligt sätt i din internetbank.