Inredning REA

Inredning, är det något du har ett stort konto för? Många svarar kanske nej på den frågan, men börjar man titta efter var man lägger pengarna kommer det nog att vara många som upptäcker att de faktiskt spenderar en hel del på inredning och inredningsdetaljer. Man köper förstås inte en ny soffa varje månad. Men nästan alla stormarknader och livsmedelsaffärer har idag en avdelning för inredning, och det är lätt hänt att det slinker ner en skål, ljuslykta eller något annat som gör hemmet vackrare i varukorgen. Intresset för hus och hem är också betydligt större idag än för bara några år sen. Ja, vi har nog faktiskt aldrig tidigare sett ett så stort inredningsintresse som vi gör idag. Det räcker med att kika i butikernas tidningshyllor och i TV:s programtablå för att inse att inredning är en av de hetaste trenderna just nu. Och när efterfrågan är stor är tillverkare och försäljare naturligtvis inte sena att hänga på. Därför finns det ett enormt stort utbud av allt som behövs för att inreda och dekorera ett hem, och det finns också många olika typer av butiker som säljer produkterna. Möbler och de riktigt stora pjäserna i hemmet hittar vi fortfarande mest på möbelvaruhus, men ett visst utbud finns ofta också på stormarknader och i större varuhus. När det gäller inredningsdetaljer och textilier för inredning finner man dem nästan överallt. En liten hörna i klädaffären, en hylla med inredningsprylar i kvarterets lilla matbutik och så förstås en mängd små butiker som specialiserat sig på inredning. För den som gillar att pyssla och fixa hemma är det alltså inget större problem att hitta saker att köpa. Lägger man där till hela det enorma sortimentet av inredningsprylar som finns på internet finns det inte så mycket mer att önska.

Men, börjar vi skriva upp allt vi köper och gör en sammanräkning vid månadens slut är det nog många av oss som inser att det kanske är dags att försöka handla inredning på rea i större utsträckning. Många bäckar små gör en stor å heter det ju, och det är ett ordspråk som verkligen stämmer in i detta sammanhang.

 Handla inredning på REA

När det gäller möbler och inredning är det kanske inte lika glasklart när man kan förvänta sig rea som när det handlar om kläder. Visst kommer det ofta nya kollektioner till vår och höst, men inredning är kanske inte fullt lika säsongsbunden som klädmarknaden. Men, visst har vi säsonger även inom inredning. Redan i oktober – november plockas julsakerna fram i butikerna, och för att få plats med alla nya inredningsdetaljer och textilier till jul rear man gärna ut en del av det gamla sortimentet. Efter jul kan man köpa inredning med julanknytning till ordentligt nedsatta priser, så det kan vara klokt att ligga lite i framkant och tänka på nästkommande jul. I viss mån brukar schemat för rea följa rean som finns på kläder, skor och andra produkter. Idag är det också fler och fler svenska butiker som hoppat på tåget och erbjuder rejäl rea på Black Friday och Cyber Monday, som är årets största rea i USA. För några år sedan startade ett gäng svenska butiker en Black Friday rea, och på bara ett fåtal år har skaran av butiker vuxit sig riktigt stor. I USA är Black Friday de fysiska butikernas stora rea, medan Cyber Monday i första hand är till för butikerna på nätet. Så ser det i viss mån också ut i Sverige, men det är också många nätbutiker som startar sin rea redan på fredagen, och många fysiska butiker har nedsatta priser också på måndagen. Än så länge är det inte så många inredningsbutiker som hakat på dessa stora readagar, men det dröjer förmodligen inte länge förrän alla har rea dessa dagar även här hemma i Sverige

Men, rea på inredning saknar vi förstås inte idag heller. Och om du inte absolut måste ha en viss sak direkt är det bra att ha is i magen och invänta nästa rea. Har du tur kan du köpa din vara till ett betydligt lägre pris. På nätet kan du oftast köpa inredning till ett lägre pris även när det inte är rea. Tack vare att många nätbutiker har mycket lägre kostnader för lokaler, lagerhållning och personal, kan man hålla lägre priser på varorna än de vanliga butikerna. Är det något speciellt du är ute efter kan det finnas pengar att tjäna på att leta efter varan på nätet. Ofta får du ett bättre pris online, och här har du också möjlighet att jämföra priser, eftersom du ser allt samlat på ett ställe. Att priserna vanligtvis är lägre på nätet betyder inte att du inte kan handla inredning på rea online. För visst finns det rea också på nätet, och då blir priserna förstås ännu lägre. Jämför gärna olika butiker även när du handlar på rea, eftersom priserna kan skilja sig åt ganska rejält. Om du vet vilken vara du vill ha kan du använda dig av någon av de jämförelsesajter som finns på nätet. Här får du fram de bästa priserna på en specifik vara, och du ser också i vilka butiker du kan hitta varan till bra pris. Extra värdefullt med dessa jämförelsesajter är det om du hittar varan i en butik du inte känner till. Då kan du hitta både recensioner av butiken och andra kunders omdömen, för att kunna försäkra dig om att du handlar från ett seriöst företag.

Vare sig man handlar inredning på rea på nätet eller i en vanlig butik gäller det förstås att tänka sig för och inte låta sig lockas till köp man inte tänkt göra. Det kan vara bra att planera inför rean och tänka efter vad det är du behöver eller vill ha. Titta också gärna på det ordinarie priset på dessa varor så att du ser att de verkligen har ordentligt nedsatt pris på rean. Och är det något du verkligen vill ha, så kom ihåg att vara ute i god tid, eftersom de mest eftertraktade sakerna snabbt tar slut på rean.