Black Friday > Bokrea

Bokrea

De första dagarna på den traditionella bokrean är säkert de dagar när de flesta böckerna säljs i vårt land. Att handla böcker på rea har för många blivit en kär tradition, och det ger förstås möjlighet att fylla på bokhyllan rejält. Men, det är ju inte bara vid den stora bokrean som man kan handla böcker till nedsatt priser. Det finns gott om tillfällen att fynda i bokhyllorna både i bokhandeln, på stormarknader och kanske framför allt på nätet.

Många vill ha en bok att koppla av med efter vardagens stress, och hyllmeter efter hyllmeter fylls med böcker av alla de slag. Och vill man kunna köpa alla böcker man vill läsa är det förstås en stor fördel om man kan köpa dem till nedsatt pris på rea. De vanliga bokhandlarna blir, tyvärr, färre och färre så för den som inte bor i en stad, kan det faktiskt vara svårt att komma över ett hyfsat utbud av böcker. Visst finns det några böcker uppställda i livsmedelsbutiker och stormarknader, men för den som vet vad man vill ha är detta utbud långt ifrån tillfredsställande. De stora och välsorterade bokhandlarna finns i stort sett bara i de större städerna numera, så då får man endera vänta med sina bokköp tills man kommer till stan, eller försöka hitta de böcker man vill ha på nätet. Och att handla online ger ofta stora fördelar oavsett om det handlar om böcker, kläder eller andra produkter. På nätet finns ett enormt sortiment, och det är dessutom tillgängligt för alla, oavsett vem man är eller var man bor. Dessutom kan man ofta hitta varorna till betydligt lägre priser på nätet än i de fysiska butikerna. Så ska du köpa böcker kan du till och med handla dem online även utan speciella reapriser, och få ett bättre pris än om du går ut på stan och köper böckerna.

Men, givetvis får man mer för pengarna om man handlar på rea än annars. Problemet är om du är ute efter en speciell bok. En bokrea omfattar ju utvalda delar av sortimentet, oavsett om du handlar online eller i vanliga butiker. Är det en speciell bok du vill ha kan du givetvis invänta nästa rea och hoppas att just din bok finns med bland de böcker som säljs till nedsatta priser. Att handla böcker på rea handlar annars om att hitta sina favoriter bland rea-böckerna, vilket i och för sig inte brukar vara särskilt svårt för den som gillar böcker i allmänhet.

 Bokrea - handla böcker på rea

Om den bok du vill ha inte är med på rean rekommenderar vi att du tittar in hos de olika bokhandlarna på nätet. Har du tur finns den till ett pris som motsvarar reapriset i butik, eller åtminstone ligger en bra bit under ordinarie priset i handeln. När man handlar böcker online ska de skickas med post, eller annat fraktsätt, och eftersom böcker väger en del kan portot snabbt stiga i höjden. Men, hos flera bokhandlare på nätet har du möjlighet att själv välja fraktalternativ. Om du inte måste ha boken/böckerna i brevlådan dagen efter kan du välja en frakt med lägre kostnad. Det finns till och med webbshoppar som erbjuder gratis frakt om du kan tänka dig att vänta på paketet ett par dagar. Här finns alltså både möjligheten att hitta de böcker du söker och att handla billigt även om det inte är rea.

Men, som sagt, att handla böcker på rea är både lönsamt och populärt. Rean sätter också fokus på böcker man kanske aldrig skulle upptäcka annars. Oavsett vilken typ av böcker man är intresserad av, så brukar det finnas något att hitta på bokrea. På den stora bokrean är det många titlar med, och man rear ut både skönlitteratur, barnböcker och fackböcker. Här finns verkligen något för alla. Vid andra reatillfällen är det inte alltid ett lika brett utbud, utan det kan handla om att sälja ut böcker för att få plats med nya till exempel. Och då beror det förstås helt och hållet på vad den aktuella bokhandeln har i sitt sortiment, och vad man vill bli av med. Man kan säga att det är ungefär på samma sätt som när en klädbutik har rea. Man vill sälja undan en viss del av sitt sortiment för att ge utrymme för de nyheter som kommer. Skillnaden mellan att handla kläder och böcker på rea är att man kan köpa precis det man vill ha när det gäller böcker. Kläder måste ha rätt storlek och ska passa ihop med den garderob man redan har. Men, när det gäller böcker är det bara att gå på magkänslan och köpa det man vill ha. För en ny bok bryr sig knappast om vilken bok som står bredvid i bokhyllan och den passar in oavsett hur det befintliga bokbeståndet ser ut.

Att handla barnböcker på rea är extra kul. Dels brukar det finnas ett försvarligt utbud av barnböcker på de flesta realisationer, dels är det alltid roligt att fylla på förrådet eftersom barn älskar att höra sagor och berättelser. Och om sanningen ska fram är nog många mammor och pappor också ganska roade av barnböckerna. Priserna är ofta riktigt låga på rean, så man kan unna sig att köpa på sig en hel massa böcker. Böcker som kommer väl till pass regniga dagar, men också fungerar utmärkt som presenter och julklappar. Köp på dig ett lager barnböcker på rean, så har du presenterna fixade för en lång rad barnkalas framöver. Och det är naturligtvis inte bara barnen som uppskattar ett bokpaket. Om du vet vad dina vänner gillar att läsa kan det också vara klokt att köpa böcker på rea för att ha till framtida presenter eller kanske som värdinnegåva när du blir bortbjuden.

Gillar du att titta och bläddra i böckerna innan du köper, så är det förstås till den vanliga bokhandeln du ska gå. Men, om du nöjer dig med att se boken på bild, och kan läsa information om de olika böckerna får du förmodligen mest för pengarna om du köper böcker på rea online.